7.000 de oameni au cântat imnul României
Dovadă că nu au uitat să îşi iubească ţara, la Slatina, 7.000 de oameni au cântat într-un cor ad-hoc Imnul Naţional al României „Deşteaptă-te române!”
Momentul unic a fost marcat în chiar Ziua Unirii Principatelor Române, pe Esplanada din Slatina. Oameni de toate vârstele au răspuns chemării autorităţilor pentru a scrie o nouă pagină în Cartea Recordurilor, în contul Slatinei. Timp de 10 minute din piepturile a mii de slătineni a răsunat imnul naţional al României, oamenii reuşind astfel să să doboare un nou record, pentru cel mai mare cor din România.
Organizatorii au pregătit pentru acest eveniment 4.747 de certificate de participare, însă prezenţa a fost mult mai numeroasă, fiind estimată la peste 7.000 de persoane.
Fix la ora 11.00, slătinenii prezenţi în centrul oraşului au intonat simultan, timp de 10 minute, imnul naţional al României: „Deşteaptă-te române”.
Tonul imnului a fost dat de tânăra interpretă de muzică populară Alina Dorobanţu. Deşi se află la început de carieră artistică Alina Dorobanţu a spus că s-a simţit onorată dar mai ales emoţionată de faptul că ea a fost aleasă să dea tonul imnului naţional într-o zi istorică pentru România: ,, A fost un moment extraordinar, un moment pe care cu siguranţă nici un slătinean şi nici un oltean nu îl va uita .Pentru mine a fost ceva deosebit că am dat tonul şi cu toţii am format un singur glas, glasul Imnului Naţional al României. „La mulţi ani tuturor românilor“ Slătinenii au cântat primele patru strofe ale Imnului şi au fluturat steaguri tricolore.
{module G+articles}
Record după record
Evenimentul din 24 ianuarie 2013 nu a fost singular în istoria Slatinei. Oraşul de pe malul stâng al Oltului, a intrat pentru prima dată în Cartea Recordurilor în 2006, cu cea mai mare euro-horă. Primăria Slatina a primit şi confirmarea oficialilor Cărţii Recordurilor că hora din municipiu de pe 24 ianuarie a fost omologată drept record mondial, fiind menţionată acum în documentele oficiale că a avut nu mai puţin de 13.820 de participanţi.
Tot la Slatina a fost preparată, în 2012, cea mai mare ciorbă de praz din ţară, împărţită în 600 de porţii, iar în 1 decembrie 2012, pe Dealul Grădişte din Slatina a fost arborat cel mai mare steag din România având 391 metri pătraţi.
{youtube}ucLJwgw_6_s{/youtube}