Actualitate

„Bucătăria Hoinară”, la Muzeul Judeţean Olt

Evenimentul de lansare a albumului foto la Slatina va avea loc miercuri, 19 februarie, cu începere de la ora 17:30, la Muzeul Judeţean Olt, acesta fiind prezentat de Laurenţiu Guţică, directorul instituţiei culturale.

„Aducând împreună gastronomia și călătoria, albumul devine o compoziție de stări și poveșți al căror ingredient cheie este pofta de a trăi. Nu vei găsi în el rețete, dar te va inspira să ți le compui pe ale tale, descoperind locuri, oameni și gusturi”, spune muzeograful Claudia Balaş, în invitaţia la evenimentul de lansare a albumului „Bucătăria Hoinară”.

Evenimentul de miercuri după-amiaza include proiecția scurtmetrajelor documentare realizate în cei doi ani de perindări ai „Bucătăriei Hoinare” prin țară, scurtmetraje produse de Răzvan Sima, Șerban Georgescu și Răzvan Voiculescu, iar seara se va încheia cu un recital folk al artistului Costi Dragomir, o masă cu delicii locale și o degustare de vinuri.

În albumul de fotografie apare şi Olga Filip, cea care an de an însufleţeşte „Sărbătoarea iilor” din Cezieni.

Proiectul „Bucătăria hoinară” înseamnă „popasuri de bucătărie” în toate regiunile din România, în locuri fermecătoare, unele dintre ele puţin cunoscute. Se găteşte în gospodării ţărăneşti şi şoproane părăsite. Odată popasul descoperit, se trece la partea cu adevărat savuroasă, gătitul. Gusturile se combină exuberant, după inspiraţia invitaţilor bucătari ai lui Răzvan Voiculescu.

{module G+articles}