Actualitate

Ordonanţa militară numărul 4. Marcel Vela a anunțat măsuri noi

„Am clarificat cu privire la circulaţia personală cu vârsta peste 65 de ani un interval orar în care pot să-şi rezolve şi problemele de natură medicală precum tratamente oncologice planificate, dializă, folosind mijloace proprii, ale familiilor, speciale în intervalul orar normal (…) adică pe întreaga perioadă a zilei”, a spus Vela.

Cei care încalcă reguile izolării intră direct în carantină

„Am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu, identificaţi şi verificaţi ca atare, dacă încalcă regulile izolării intră direct în carantină cu condiţia în care obligatoriu vor suporta toate cheltuielile”, a spus Vela, în declaraţia de presă susţinută la sediul MAI.

În perioada stării de urgență, prețurile la energie electrică și termică, gaze, carburanțo nu mai pot fi majorate

„Am decis că odată cu publicarea prezentei Ordonanţei Militare în Monitorul Oficial, în perioada stării de urgenţă preţurile la energie electrică şi termică, gaze naturale, alimentarea cu apă, salubritate şi carburanţi nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat la data de astăzi, la data emiterii prezentei ordonanţe militare. Aceste preţuri pot doar să scadă în funcţie de cerere şi ofertă, în niciun caz nu vor mai putea fi majorate”, a subliniat ministrul Vela, în declaraţia de presă de la sediul MAI.

Bogdan Despescu: „Am verificat aproximativ 270.000 de persoane la intrarea în ţară în ultimele săptămâni. Dintre aceştia, peste 228.000 sunt cetăţeni români. 57.000 sunt români care au călătorit în Italia“

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare se măresc şi vor avea următoarele valori:

– Minim 2.000 de lei şi maxim 20.000 de lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cum sunt în prezent.

– Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare se măreşte de la 1.000 de lei cât este în prezent la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne la 70.000 de lei.

– În plus, la sancţiuni se introduce un nou alineat care prevede că pe lângă sancţiunea contravenţională principală, în funcţie de natura şi gravitatea faptei, se pot aplica şi una sau mai multe dintre următoarele sancţiuni complementare: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie, interzicerea accesului la respectivele bunuri prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activităţii, desfiinţarea unor lucrări, refacerea unor amenajări.

{module G+articles}