traficanii-de-droguri-arestai-preventiv
Patru din totalul de 74 persoane aduse la audieri la sediul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Olt, în dosarul privind traficul şi consumul de droguri, au fost reţinute, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. Este vorba de tinerii Mugurel Petre, Petrişor Păun, Valeriu Petre şi Daniela Mateescu, prinşi în flagrant în zona agenţiei de turism de pe strada Primăverii din Slatina.
Un al cincilea învinuit, Iulian Grigore, s-a prezentat direct la Tribunalul Olt. Cei patru au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţionalităţii, Crimei Organizate şi Terorism, sprijiniţi, ofiţerii SCCO, mascaţii de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi efective ale Jandarmeriei Olt, au găsit asupra lor două colete care conţineau 12 pachete învelite cu bandă adezivă de culoare maronie, în interiorul cărora se aflau aproximativ şase kilograme de fragmente vegetale (n.red. – inflorescenţe) de culoare verde, susceptibile a fi canabis.
Procurorii DIICOT Olt au cerut mandat de arest preventiv în lipsă pe numele lui Claudiu Mateescu, care în prezent se află în Spania, dar şi pe numele lui Florin Petre, cel de-al doilea cap al grupării. Mai bine de trei ore aceştia au dat declaraţii cu privire la cele întâmplate şi în faţa magistraţilor Tribunalului Olt.
Potrivit celor declarate de judecătorul Gheorghe Biolan, purtătorul de cuvânt al instituţiei, instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele tuturor celor şapte învinuiţi.
Reţeaua funcţiona de aproape un an. În cauză există suspiciunea că, din luna iulie a anului 2013 şi până în prezent, membrii grupării au introdus în ţară şi comercializat cantitatea de aproximativ 15 kilograme muguri de canabis.
Drogurile erau comercializate pe raza judeţelor Olt, Dolj, Argeş şi a municipiilor Craiova, Piteşti şi Râmnicu Vâlcea, cu sume cuprinse între 35 şi 60 de lei gramul. O parte dintre membrii grupului se ocupau cu procurarea drogurilor din Spania şi, totodată, asigurau introducerea ilegală a acestora în ţară, fie prin colete trimise prin firme de curierat, fie transportate în bagajele personale, în timp ce alţi membri se ocupau de păstrarea drogurilor în locuinţele personale şi, ulterior, de distribuirea acestora. Aceştia şi-au format un cerc de cumpărători, compus din 64 de persoane, faţă de care există suspiciunea că au procurat şi consumat diferite cantităţi de droguri de risc.
Membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere şi comercializare de droguri de risc, fără drept, deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept, şi introducerea în ţară de droguri de risc, fără drept. Pentru acuzele care le sunt aduse, cei implicaţi riscă să primească o pedeapsă cu închisoarea de peste zece ani.