Biserica de lemn
În acelaşi an, Preasfinţitul Episcop Gherasim al Râmnicului a pus piatra de temelie, iar pe 1 noiembrie 2001 s-a procedat la înfiinţarea noii parohii, ce avea să primească hramurile „Naşterea Maicii Domnului” şi „Pogorârea Sfântului Duh”, paroh fiind numit Pr. Alexandru Constantin din Slatina.
Profesorul Octavian Ciocşan, specialist restaurator, a propus atunci construirea bisericii din lemn, în stil maramureşean. Proiectul bisericii a fost executat de către firma „Arh. Niels Auner”, iar sponsor a fost tot donatorul terenului.
Construcţia lăcaşului a fost încredinţată firmei „Taina lemnului” din Maramureş, condusă de Vasile Pop, primele săpături pentru fundaţie fiind demarate încă din iunie 2001. Pentru a se putea sluji, mai întâi a fost construit altarul de vară, prima sfântă liturghie fiind oficiată pe 14 septembrie 2002, iar de Sfintele Paşti ale anului 2004 s-a slujit pentru prima dată în pridvorul bisericii, întrucât aceasta se afla încă în construcţie. Catapeteasma, sculptată în lemn de stejar, a fost executată de meşterul Nicolae Oproiu din Sălătruc-Argeş, în anul 2005, iar pictura icoanelor de pe catapeteasmă aparţine Preotului Marian Stan de la Parohia Săltăneşti.
{module G+articles}
Pereţii bisericii au fost realizaţi din lemn de brad, acoperişul din şiţă, iar turla-clopotniţă a fost prevăzută cu coif conic elansat. În cursul aceluiaşi an, 2005, a fost introdusă şi instalaţia de încălzire pe gaz, astfel că, la data de 6 noiembrie 2006 PS Episcop Gherasim, înconjurat de un ales sobor de preoţi, a sfinţit-o. Însă, lucrările au mai continuat şi în anul 2007, când a fost izolat termic şi placat cu rigips interiorul bisericii, iar în anii 2009-2010 meşterul zugrav Hari Bungiu a executat şi pictura.
{youtube}GFbF0XtH6Y0{/youtube}
{module G+articles}