Rețete culinare

Ciorba de pui a la grec

 

După ce se fierbe zarzavatul, se trece prin strecurătoare rămânând în oală zeama limpede (bucățile de carne se scot și se pun într-un castron).

În alt vas se bat gălbenușurile cu lapte până începe să fiarbă, după care se toarnă pasta supă, adăugându-se orezul fiert separat.

Se potrivește din acreală cu zeam de lămâie și se pune în farfurii peste bucățile de carne.

Se adaugă smântână după gust și se presară pătrunjelul și leușteanul tocate fin.

Ingredientele pentru șase porții:

  • pui 1 kg

  • lapte 150 ml

  • morcovi 80 g

  • păstârnac 60 g

  • pătrunjel rădăcină 60 g

  • țelină 60 g

  • sare 10 g

  • 2 ouă

  • lămâie 100 g

  • orez 30 g

  • smântână 100 g

  • pătrunjel frunze 20 g

  • leuștean 20 g

  • piper 2 g

 Spor la treabă și POFTĂ BUNĂ!