Friptura de vita cu sos de rosii
roșii 500 g
vin roșu 100 ml
ceapă 150 g
untdelemn 100 ml
unt 50 g
sare 10 g
piper 3 g
supă de oase 150 ml
făină 25 g
pătrunjel verde
Preparare:
Se spală, se curăță, se taie și se bate carnea ca pentru șnițel.
Se pudrează cu sare și piper și se pune în vasul în care s-a călit ceapa în untdelemn.
Când carnea s-a pătruns pe jumătate, se adaugă roșiile tăiate rondele, vinul, untul, făina și supa de oase, lăsându-se pe foc până la înmuierea completă a fripturii.
Se scoate friptura pe un platou, iar sosul se dă prin strecurătoare, avându-se grijă să se degreseze.
Se stropește friptura cu sos și se presară deasupra pătrunjel verde tocat.
Spor la treabă și POFTĂ BUNĂ!