Rețete

Friptura de vita cu sos de rosii

 

  • roșii 500 g

  • vin roșu 100 ml

  • ceapă 150 g

  • untdelemn 100 ml

  • unt 50 g

  • sare 10 g

  • piper 3 g

  • supă de oase 150 ml

  • făină 25 g

  • pătrunjel verde

  •  

    Preparare:

    Se spală, se curăță, se taie și se bate carnea ca pentru șnițel.

    Se pudrează cu sare și piper și se pune în vasul în care s-a călit ceapa în untdelemn.

    Când carnea s-a pătruns pe jumătate, se adaugă roșiile tăiate rondele, vinul, untul, făina și supa de oase, lăsându-se pe foc până la înmuierea completă a fripturii.

    Se scoate friptura pe un platou, iar sosul se dă prin strecurătoare, avându-se grijă să se degreseze.

    Se stropește friptura cu sos și se presară deasupra pătrunjel verde tocat.

     

    Spor la treabă și POFTĂ BUNĂ!