Deci, nu te mai îngrijora atât de mult! Cu o masă romantică și rețete perfecte, partenerul/partenera nici măcar nu va observa că i-ai luat un stilou-lanterna pentru Ziua Îndrăgostiților.
Iar noi venim în ajutorul tău cu câteva rețete culinare pentru ca seara să fie într-adevăr de vis. Iar numele pe care le-am dat rețetelor vă vor face să râdeți împreună.
Aperitiv romantic: „Inima mea se topește”
Acest cremos aperitiv este un început bun pentru cina romantica.
Ingrediente:
2 lingurite ceapa tocata
1 lingurita cu unt
1 lingurita smântână
1 lingurița ulei
2 lingurite cu arpagic proaspat tocat marunt
120 g Camembert, la temperatura camerei
sare si piper, dupa gust
Preparare:
În cratiță, gatiti ceapa in unt la foc mare.
Adăugați crema. Fierbeti la foc mic, neacoperit, până se reduce la aproximativ 2/3 ceasca.
Scoate de pe foc. Se amestecă în ulei de trufe.
Adăugați sare și piper după gust și se amestecă arpagic.
Se taie brânză Camembert în două bucati și se aranjeaza pe farfurii.
Peste brânză se toarnă sos de smântână fierbinte.
Serviti cu fructe proaspete, nuci say pâine.
Filet mignon cu garnitura de sote de ciuperci: „Vin de dragoste“
Ingrediente:
-
antricot sau muschi de vita 800gr
-
ceapa 300gr
-
ciuperci 500gr
-
ardei gras 1 buc
-
faina
-
unt
-
ulei
-
sare
-
piper
-
ustoroi 1 catel
Preparare:
Ceapa se curata, spala si se taie julien.
Se pune la calit in unt. Carnea de vita se transeaza, se bate si se trece prin faina.
Se pune la prajit peste ceapa rumenita si se lasa la foc domol.
Se intorc bucatile si se mai lasa sa se rumeneasca.
Se adauga putina supa si se continua cu inabusire pina ce acestea sunt gata, apoi se asezoneaza cu sare si piper.
Ciupercile se spala, se taie in felii si se soteaza in ulei impreuna cu ardeiul curatat si taiat fisii.
Se condimenteaza cu sare, piper, iar usturoiul se zdrobeste si se adauga peste ciuperci. Pentru fileul mignon avem nevoie de o ceapa pe care o taiem rondele fine, o desfacem cerculete, o trecem prin faina apoi o rumenim in tigaie cu ulei. O punem deasupra preparatului când servim.
Desert tiramisu cu căpșune: „Aprinde-mi flacăra“
Ingrediente:
200 ml frisca
150 g mascarpone
1 plic intaritor frisca
2 linguri zahar
1/4 lingurita esenta vanilie
8 piscoturi
60 ml cafea tare
1 lingurita lichior fructe sau vodca
2 linguri ciocolata alba topita
capsune proaspete
Preparare:
Intr-un castron amestecam frisca cu zaharul si intaritorul de frisca pana obtinem o consistenta tare, apoi adaugam mascorpone, ciocolata alba si esenta de vanilie.
Intr-o farfurie adanca punem cafea si lichior. Piscoturile le taiem in 2 sau 3 bucati, in functie de marime a cupei.
Punem 1 lingura din amestecul de frisca cu mascarpone pe fundul cupelor. Muiem putin bucatile de piscoturi in cafea. Le punem peste crema, apoi punem un rand de felii de capsune. Continuam sa punem crema, apoi inca un rand de piscoturi trecute prin cafea, inca un rand de fructe si terminam cu un strat de crema. Decoram cu felii de capsune.
Punem cupele la frigider pentru cateva ore apoi servim.
Pofta buna!
Ouă ochiuri la capac
Pui a la Marengo
Cocktail Manhattan
Chiftelute de linte
Ciorbă de pui a la grec
Friptură de vită cu sos de roșii
Apreciază:
Apreciază Încarc...
Alte articole